Kairos!

Kairos portrettert av Francesco Salviati på 1500 tallet, skallet bak og med en lang lugg foran på hodet.

Kairos (καιρός) er et gammelt gresk ord som direkte oversatt betyr det riktige eller mulighetsfylte øyeblikk. I det gammelgreske samfunn hadde de to ord for tid. Chronos og Kairos. Chronos beskriver tidens linære karakter og dens kvantitative natur. Kairos beskriver tidens kvalitative natur og beskriver øyeblikket mellom chronos fyllt av potensiale. Det opportune øyeblikk. et.

I den greske mytologien var Kairos den yngste sønnen til Zevs. Han var skallet foruten en lugg foran på hodet. Han beveget seg raskere enn noen annen og den eneste måten å få tak i ham på var å ta ham i luggen i det han passerte. Var han forbi kunne ikke engang Zevs kalle ham tilbake. Han er bildet på tiden som hele tiden kommer mot oss og som krever at vi med kraft griper øyeblikket i det det passerer og dermed også mulighetene. Lar vi øyeblikket slippe mellom fingrene er det ugjenkallelig. Den gode nyheten er at tiden stadig kommer mot oss og at vi hele tiden får nye sjangser, det krever derfor en konstant tilstedeværelse å hele tiden holde Kairos i sin hånd.

Jeg har gitt klinikken navnet Kairos som et beskrivende ord for polaritetsterapien og som en inspirasjon til stadig forbedring for meg som terapeut og for dere som kommer hit. Gjennom en stadig større grad av tilstedeværelse kommer vi nærmere oss selv og livet. Det gir oss kraft til å handle i øyeblikket og ta riktige valg for oss selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Improve Your Life, Go The myEASY Way™